روز خبرنگار چه روزی است در سال ۱۴۰۳ کی هست

0
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

روز خبرنگار چه روزی است در سال 1403 : رتوز شهادت خبرنگار جمهوری اسلامی ایران محمود صارمی به همراه ۸ نفر از کنسولگریای جمهوری اسلامی ایران در کشور  افغانستان در روز ۱۷ مرداد سال ۷۷ نام خبرنگار نام گزاری شد

درباره روز خبرنگار

روزنامه‌نگاری و خبرنگاری به عنوان یکی از ابزارهای مهم در انتقال اطلاعات، تحلیل رویدادها و شناخت واقعیت‌ها در جامعه، در ایران دارای یک تاریخ پررنگ و پرتلاطم است. این فعالیت‌ها از دوران‌های باستانی تا دوران معاصر تاکنون، تحت تأثیر تغییرات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی قرار گرفته‌اند. در ادامه به برخی از مهمترین مراحل تاریخی روزنامه‌نگاری و خبرنگاری در ایران اشاره می‌شود:

مطالب مرتبط [ تاریخ روز هالووین کی هست]

دوران‌های باستانی:

در دوران‌های باستانی، نوشت و خبررسانی به وسیلهٔ سفالینه‌ها و تابلوهای سنگی انجام می‌شد. از این روش‌ها برای انتقال اخبار، فرمان‌ها و اطلاعات مرتبط با حکومت و اجتماع استفاده می‌شد. نوشت و خبررسانی در این دوران به دلیل محدودیت منابع و وسایل محدود به نسل‌های آینده منتقل نشد.

همچنین بخوانید :  تاریخ عید قربان 1403 چند شنبه است | عید قربان 1403 کی هست

دوره اسلامی:

در دورهٔ اسلامی، با ظهور اسلام و نیاز به انتقال اصول دینی و اخبار از سوی پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع)، نیاز به روش‌های جدید انتقال اطلاعات به وجود آمد. این دوره شاهد تولد روایات و حدیث‌ها به منظور انتقال اخبار و اطلاعات دینی و اخلاقی بود.

روز خبرنگار در دوره قاجاریه:

در این دوره، نخستین روزنامه به نام “کاشف‌الاصطبار” در سال ۱۲۳۱ هجری شمسی (1816 میلادی) توسط میرزا سالم در تهران منتشر شد. این روزنامه برای انتقال اخبار سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به وجود آمد و تا دوره قاجاریه ادامه یافت.

دوره قاجاریه تا پایان دهه ۱۳۳۰: در این دوره، تعداد روزنامه‌ها افزایش یافت و تاثیرات سیاسی و اجتماعی بر روزنامه‌ها افزایش یافت. اخبار مرتبط با داخل و خارج کشور، انتقادات به نظام حکومتی و مسائل اجتماعی در این روزنامه‌ها به چشم می‌خورد. همچنین، در این دوره خبرنگاری به عنوان یک حرفه شناخته شد و تلاش‌هایی برای توسعهٔ فنون خبرنگاری انجام شد.

همچنین بخوانید :  روز مربی ورزشی چه روزی است سال 1402 | روز مربی چندم است

روز خبرنگار دوره پس از انقلاب اسلامی:

پس از انقلاب اسلامی ایران، رسانه‌ها و روزنامه‌ها به عنوان وسیله‌ای برای انتقال اصول انقلاب و اخبار مرتبط با تحولات جدید در کشور به کار گرفته شدند. اما به مرور زمان، رابطهٔ میان حکومت و رسانه‌ها پیچیده‌تر شد و تعداد محدودی از روزنامه‌ها با محدودیت‌های فرهنگی و سیاسی مواجه شدند.

دوره معاصر:

در دوره معاصر، با پیشرفت فناوری و رشد رسانه‌های دیجیتالی، خبرنگاری آنلاین و رسانه‌های اجتماعی به رواج پیدا کردند. این امر تاثیر زیادی بر روی سرعت انتشار اخبار و تفاوت‌های نسبی در کیفیت خبرنگاری داشته است.در کل، تاریخ روزنامه‌نگاری و خبرنگاری در ایران نمایانگر پیوستگی و اندازه‌گیری تغییرات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در طول تاریخ این کشور است.

امیدورام از مقاله روز خبرنگار در سال 1403 راضی باشید، لطفا با ارسال کامنت از بخش نظرات برای بالا بردن کیفیت این مطلب یعنی روز خبرنگار به ما کمک کنید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.